Home Lifestyle Lexojeni cila ështe mosha më e mirë dhe cila më e keqe për t’u martuar

Lexojeni cila ështe mosha më e mirë dhe cila më e keqe për t’u martuar

5 min lexim
0
0
Loading...

Me siguri e keni dëgjuar shprehjen se aq më të vjetër që jeni kur martoheni, aq më shumë mundësi keni të qëndroni të martuar – pra të mos shkurorëzoheni.

Sipas hulumtimeve të fundit, thuhet se mosha më e mirë për tu martuar është mes moshave 28 dhe 32 vjet, nëse veç dëshironi ta shmangni divorcin, transmeton Telegrafi.

Sipas këtij studimi, martesa në këtë moshë është më pak e rrezikshme për divorc sesa të martoheni pas moshës 35 vjet.

[irp]

Nicholas Wolfiner, sociologu i cili ka analizuar të dhënat gjashtëvjeçare të disa familjeve, thotë se çiftet që martohen si adoleshentë kanë 38 për qind rrezik të shkurorëzohen pas pesë viteve martesë.

Ndërsa, rreziku për personat që martohen në moshën 20-250 vjet është 27 për qind.

Më së paku rrezik për divorc kanë çiftet që martohen mes moshës 30 deri në 34 vjet.

loading...
Loading...
Load More Related Articles
Load More By Mustafa
Load More In Lifestyle
Comments are closed.

Check Also

As e Amerikës, as e Britanisë e as e Gjermanisë – kjo është pasaporta më e fuqishme në botë

Loading... Keni sigurim shëndetësor, si dhe shkollim në fakultet, pushim të paguar vjetor,…