​Lladrovci – Galambos diskutojnë për Stadiumin Nacional dhe tramvajin

102

Kryetari i Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci, ka pritur sot në takim presidentin e Komitetit të Ballkanit Perëndimor nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Hungarisë, Attila Galambos, me të cilin bisedoi për finalizimin e ujëmbledhësit të Vërbocit dhe ndërtimin e tramvajit.

Pas aprovimit të Këshillit Kombëtar për Investime nga Qeveria e Republikës së Kosovës, të datës 13.7.2018 për financimin e projektit “Ndërtimi i Pendës Ujëmbledhës për ujë të pijes në fshatin Vërboc” i cili do të financohet nga autoritetet hungareze, ky ka qenë takimi i parë zyrtar mes Komunës së Drenasit dhe autoriteteve hungareze, ku është diskutuar për hapat e mëtejmë në mënyrë që sa më parë të filloj implementimi i projektit të Pendës ujëmbledhëse që do të shërbejë për furnizimin e 40 mijë banorëve me ujë të pijes.

Galambos ka njoftuar kryetarin Lladrovci për veprimet të cilat duhet të ndërmerren bashkërisht në mënyrë që ky projekt të fillojë sa më parë.

Ndërsa kryetari Lladrovci është zotuar se të gjitha çështjet teknike dhe administrative do të kryhen me prioritet të lartë nga ana e Komunës së Drenasit për realizimin e këtij projekti me rëndësi për banorët.

Lladrovci dhe Galambos kanë diskutuar edhe për Stadiumin Nacional, i cili do të ndërtohet në territorin e Drenasit me mundësi financimi me kredi të butë nga shteti hungarez. Të njëjtit kanë pasur një diskutim edhe për ndërtimin e tramvajit, zotim i mëhershëm nga kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli dhe kryetari Lladrovci.