Home Lifestyle 6 korriku, Dita Botërore e Puthjes/ Ja vendet ku konsiderohet gjest i rrezikshëm

6 korriku, Dita Botërore e Puthjes/ Ja vendet ku konsiderohet gjest i rrezikshëm

0
6 korriku, Dita Botërore e Puthjes/ Ja vendet ku konsiderohet gjest i rrezikshëm

  

Puthja është dëshmi e dashurisë dhe pasionit, një mjet i fuqishëm për të shprehur ndjenjat brenda një cifti.

Puthja romantike është e aftë ti bëjë njerezit të ndjeshëm shumë më mirë, pasi hormomet e trupit clirojnë shumë testosterone që rrit kimine në cift dhe shton dëshirat seksuale mes partnereve në cift.

Jo më kot e nisëm në këtë mënyrë lajmin, pasi pikërisht në këtë 6 korrik festohet Dita Botërore e Puthjes.

Është një datë e sanksionuar në calendar me këtë emër që nga viti 1990, dhe ka origjine britanike.

Por le të japim disa të dhëna interesante në lidhje me puthjen.

Puthja romantike është karakteristike sidomos për Europën, dhe mbi të gjitha atë perendimore, ndonëse përjashtime nuk bëjnë as shumë vende të Azisë, Amerikës Latine dhe SHBA.

Por puthja konsiderohet si gjest I cudtishëm, madje here here I rrezikshëm në disa vende të tjera të botës, sic është rasti I Zambias në Afrikën e Jugut.

Sipas një studimi të bërë në vitin 2015 në Universitetin e Indianës në SHBA, 55% e Amerikano-Verioreve nuk e njohin puthjen pasionante ndërsa është thuajse e panjohur për kulturat Indigjene në Ameriken e Veriut, në Amazonë, Guinene e Re dhe Amerikën Qëndrore.

Ndryshe ndodh në kulturën perendimore. Madje në vende të Anglia, Italia, Gjermania dhe Franca po rritet frikshëm përdorimi I produkteve kozmetike që partnered në cift përdorin për ti dhënë më shumë pasion dhe embelsi puthjes së tyre. Madje tregu botëror I këtyre lloj produkteve do të kape xhiron 2.4 miliard dollarë në vitin 2023.

  

Loading...