Home Lajme E konfirmon INSTAT: Popullata në Shqipëri drejt plakjes

E konfirmon INSTAT: Popullata në Shqipëri drejt plakjes

0
E konfirmon INSTAT: Popullata në Shqipëri drejt plakjes

“Dinamika e popullsisë ka ardhur në ngadalësimin e numrit të lindjeve”. Kështu u shpreh Delina Ibrahimaj, drejtoresha e INSTAT-it.

Ibrahimaj theksoi se ka disa arsye, njëra prej të cilave edhe emancipimi i popullsisë, gjë që ka sjellë një kurbë lindjesh në rënie. Ajo pranoi edhe se emigracioni mund të ketë ndikuar, por një shifër të saktë për emigracionin do ta kemi në vitin 2020, kur të bëhet censusi.

“Shifrat tona duhet të nxisin politikat incentivuese për rritjen e numrit të lindjeve, pasi rënia e këtij numri sjell probleme demografike dhe ekonomike në të ardhmen”, u shpreh drejtoresha e INSTAT-it./Top Channel