Gjërat që u mësuan në shkollë dhe ende përdoren

135

Katër truqe që mbase i kujtohen secilit nga ju

Disa truqe e përditshme janë aq të dobishme dhe të thjeshta që mund të jenë në dispozicion për më shumë se një brez.  Por, me kalimin e kohës, ato disi janë harruar dhe mbase janë kthyer në ato që quhen “këshilla të gjyshërve”.

Më poshtë ju sjellim disa truqe të fëmijërisë, të cilat mbase se shumë njerëz i harruan për ndonjë arsye, shkruan rtv21.tv

Përcaktoni kohën e mbetur para perëndimit të diellit

Mbajini gishtat dhe vendosni dorën tuaj në mënyrë që dielli “të qëndrojë” në gishtin tuaj të indeksit. Tani numëroni numrin e gishtërinjve në vijën e horizontit. Secili prej gishtërinjve përfaqëson rreth 15 minuta deri në perëndim të diellit.

Dini numrin e ditëve të muajit

Bëni një grusht dhe filloni numërimin e muajve nga nyjet. Çdo përplasje dhe boshllëk është një muaj i veçantë. Nëse numëroni në njërën anë, atëherë, pas mbërritjes në fund, filloni përsëri me nyjet e gishtit tregues.

Nëse muaji përputhet me nyjën e gishtit ka 31 ditë, ndërsa, nëse është në hendek  ka 30 ose më pak.

Dini nëse hëna po depërton ose po pakësohet

Për të mësuar fëmijën tuaj se si të përcaktojë fazën e hënës, përdorni formën e shkronjave D, O dhe C. Hëna e plotë është O, tremujori i parë është D dhe i treti është C.

Gjatësia

Nëse keni nevojë përafërsisht të matni një objekt mund të përdorni gishtat e dorës. Në përputhje me proporcione mesatare njerëzore, distanca ndërmjet gishtit të madh dhe të gishtit tregues është rreth 18 cm dhe distanca mes gishtit të madh dhe gishtit të vogël është rreth 20 cm (7.87 “).

Natyrisht, kjo metodë nuk është absolutisht e saktë, sepse secili prej nesh ka madhësi të ndryshme të dorës. Megjithatë, mund të jetë e dobishme nëse keni nevojë të matni një objekt të madh, thjesht matni distancën midis gishtërinjve tuaj paraprakisht./21Media