Home Shëndetësi Gjermanët afer zbulimit gjigand! Mund të kenë gjetur ilaçin që mund të shërojë kancerin

Gjermanët afer zbulimit gjigand! Mund të kenë gjetur ilaçin që mund të shërojë kancerin

0
Gjermanët afer zbulimit gjigand! Mund të kenë gjetur ilaçin që mund të shërojë kancerin

Studiuesit e Universitetit të Bonit mendojnë se mund të kenë gjetur një kurë për luf.timin e kancerit.

Kërkuesit kanë zbuluar në sipërfaqen e limfomave një kompleks proteinash që është i aftë të dëmtojë qelizat kanceroze.

Sipas ekspretëve, përdorimi i saktë i mekanizmit në fjalë në sipërfaqen e qelizave të kancerit mund të çojë në vde.kjen e tyre.

Ky mekanizon quhet aptamer dhe nëse përdoret në mënyrën e duhur mund të kthehet në një “vr.asës” i vërtetë për qelizat e kancerit.

Aptameret janë sekuenca të shkurtra të ADN-së, të cilat varësisht nga radhitja e njësive ndërtimore gjenetike, mund të kombinohen në forma të ndryshme.

Tani mbetet të zbulohet se përse qelizat kanceroze mbajnë mbi sipërfaqen e tyre proteina që vetë-shkatërrojnë qelizën.Loading...