Ja çfarë do të ndodhë me orën këtë të diel

1612

Më në fund do të filloni të flini pak më shumë gjumë e zakonisht, pasi javën tjetër, zyrtarisht do të ndryshohet ora.

“Ora diellore” do të hyjë në fuqi natën mes të shtunës së datës 27 dhe të dielës së 28 datës tetor. Në orën 3:00, akrepat e orës duhet të s’postohen një orë prapa, pra duhet të shënojnë orën 2:00.

“Ora diellore” do të qëndrojë në fuqi deri në javën e fundit të marsit 2019.

Arsyeja e ndryshimit të orës çdo vit në të gjithë botën ndodh që njerëzit të përdorin më pak energjinë elektrike dhe të shfrytëzojnë më shumë energjinë diellore.