Home Shëndetësi Ja sa është normale të zgjasë një akt intim

Ja sa është normale të zgjasë një akt intim

0
Ja sa është normale të zgjasë një akt intim

Nganjëherë, një sesion i marrëdhenieve mund të zgjasë shumë, por nganjëherë mund të jetë shumë i shkurtër.

Shumë prej nesh mund të jemi kureshtarë të dimë se sa shumë duhet të zgjasë seksi? Tani, Dr. Brendan Zietsch, një psikolog në Universitetin e Queensland, ka dhënë një përgjigje për këtë.

Në një artikull për “The Conversation”, ai ekzaminoi të gjitha hulumtimet e fundit – dhe gjeti se marrëdheëa mund të gjasë nga 33 sekonda deri në 44 minuta, duke marrë një mesatare çdo herë që një çift kishte akt intim, transmeton Express.

Mesatarja që një çift kalonte duke bërë këtë, ishte 5.4 minuta. Dr. Zietsch shpjegon se, një kohë e tillë e aktit intim është normale.

Kishte edhe disa rezultate të dyta gjithashtu. Për shembull, përdorimi i prezervativit nuk dukej se ndikonte në kohë.

Një tjetër gjetje interesante ishte se për çiftet më të vjetra, koha e kryerjes së një akti seksual ishte më e shkurtër, sesa tek çiftet e tjera.

Loading...