Home Këshilla Kaq e dëmshme është letra e aluminit

Kaq e dëmshme është letra e aluminit

0
Kaq e dëmshme është letra e aluminit

Sipas një studimi të ri të Universitetit të Sharjahut, përgatitja e ushqimit në letër alumini mund të jetë e dëmshme për shëndetin.

Hulumtuesit kanë treguar se ushqimi i përgatitur në lëngje acide, të tilla si lëng limoni ose salcë domatesh, thithin më së shumti metale nga letra e aluminit.

Studimi në ka dëshmuar se një copë mishi e përgatitur në letër alumini mund të përmbajë deri në 400 miligramë metal, ndërsa sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, sasia e lejueshme e metalit në ditë është vetëm 40 miligramë, shkruan femina.al.

Hulumtuesit kanë treguar se ushqimi i përgatitur në salca acide, si lëng limoni ose domatesh, thithin pjesën më të madhe të metaleve nga letra e aluminit.

Ushqimi që është i përgatitur me alkool ose që është vetëm i kriposur, pa ndonjë salcë, nuk thith aq shumë metale. Letra e aluminit është e lidhur me osteoporozën dhe sëmundjen e Alzheimer-it.

Loading...