Home Lajme Kilogrami me përkufizim të ri

Kilogrami me përkufizim të ri

0
Kilogrami me përkufizim të ri

Për më shumë se 130 vjet u përkufizua si vlera e konstances bazë për ta definuar njësinë e masës, kilogramin.

Por, nga kjo e hënë, ky lloj cilindri, i përbërë nga platini e iridiumi, dhe i cili gjendet në Zyrën Ndërkombëtare të Masave dhe Peshave, në Francë, nuk do shërbejë si i tillë, njofton Klan Kosova.

Arsyeja është se trupi në fjalë humbi për nga rëndesa.

Ndryshimet e reja në masën dhe matje ne kilogramit, duhet t’i implementojë edhe Agjencia e Metrologjisë së Kosovës.