Lëkundeset e gjumit, shkak për vdekjen e dhjetëra bebeve

110

Konsumatorët ishin paralajmëruar të ndalonin përdorimin e lëkundseve

Konsumatorët ishin paralajmëruar të ndalonin përdorimin e lëkundseve

Toymaker Fisher-Price ka tërhequr mbrapsht gati pesë milionë lëkundëse fëmijesh pasi raportet lidhën produktin me vdekjen e dhjetëra  foshnjave.

Ky njoftim erdhi nga Komisioni i Sigurisë së Produkteve të Konsumatorit të SHBA (CPSC) të premten. Komisioni tha se të paktën 30 foshnja kishin vdekur në gjumë, që nga prezantimi i modelit në 2009.

Fisher-Price kishte paralajmëruar konsumatorët të ndalonin përdorimin e lëkundseve pasi foshnjat mund të rrokullisen.

Në një deklaratë, pronari i çmimit  Fisher-Price Mattel ka konfirmuar tërheqjen vullnetare.

“Duke marrë parasysh incidentet e raportuara në të cilat produkti është përdorur në kundërshtim me paralajmerimet dhe udhëzimet e sigurisë, ne kemi vendosur në partneritet me Komisionin e Sigurisë së Produkteve të Konsumatorit (CPSC), se tërheqja vullnetare është rruga më e mirë e veprimit”, ka thënë tha Fisher-Price.

CPSC ka vlerësuar rreth 4.7 milion produkte. Ajo u ka bërë thirrje konsumatorëve të ndalojnë përdorimin e lëkundëseve menjëhere dhe të kontaktojnë Fisher-Price për një rimbursim, raporton oranews.