Home Kuriozitete Mjekët nuk i dhanë sh presa, foshnja me g jysmë k.afkë i shpëton v.dekjes

Mjekët nuk i dhanë sh presa, foshnja me g jysmë k.afkë i shpëton v.dekjes

0
Mjekët nuk i dhanë sh presa, foshnja me g jysmë k.afkë i shpëton v.dekjes

Një foshnje në New Jersey ka lindur me k omplikacione në k afkë, komplikacione për të cilat edhe mjekët vetë shpreheshin se nuk kishte m undësi m bijetese.

Por tashmë pas 7 muajsh fëmija është shëndosh e mirë dhe jeton në shtëpi me prindërit dhe motrat e tij.

Nëna e 3 vajzave Maria Santa Maria, nga Garfield, i New Jersey kishte lindur më parë 3 vajzat e saj pa ko mpikacione, por djali, fëmija i katërt është dia gnosti fikuar me sëmundjen e rrallë.

Mjekët thoshin se një pjesë e k afkës së foshnjës së saj mu ngonte dhe nuk kishin shpresë për mb ijetesën e tij.

Djali i saj kishte Ek zencefali. Ekze ncefalia është një gjendje e rrallë në të cilën ka fka e një fëmije nuk është formuar plotësisht, kështu që truri i zbuluar i ek spozohet lë ngut amniotik brenda mitrës.

Rastet e raportuara më parë të bebeve të dia gnostikuar me ek zenc efali kanë për funduar me v dekje.

Në kohën kur ishte di agnostifikuar së mundja mjekët e Santa Marias i kishin dhënë asaj 2 mundësi, së pari ose të zgjidhte të a bort onte fëmijën ose nëse do të lindte i g jallë të kalonte disa minuta me të para vd ekj es së tij. Maria preferoi të zgjidhte këtë të fundit.

Kështu, kur lindi djali i saj, të cilin e quajti Lucas, Santa Marias filloi të shqetësohej. Tre vajzat e saj e vizituan nënën e tyre në dhomën e lindjes, ku mjekët sqaruan se vëllai i vogël që sapo u takuan do të v d iste së shpejti.

Por orët kaluan dhe Lucas po merrte frymë më vete. Ai po hante. Ai tashmë jetonte dhe do të ishte i gjallë për më shumë kohë se çdo fëmijë tjetër që kishte vd ekur, i dia gnostifikuar me së mundjen e tij.

Por për të m bije tuar Lucas i vogël iu nënshtrua një nd ërhyrje k irurgjikale. Doktor Tim, drejtor i neurokirurgjisë pediatrike në Qendrën Brain dhe Spine Center, në New Jersy, sugjeroi nd ërhyrjen, duke i vënë në kokë një qe se të lë ngshme.

Në moshën shtatë muajsh, Lucas është rikuperuar jashtëzakonisht shumë. Ai ha ushqime për drithëra dhe bebe dhe shkon në te rapi fizike.

Doktori do të vazhdojë të punojë me Lucas ndërsa ai rritet për të ndihmuar në zhvillimin e tij dhe z hvillimin e t rurit të tij./b.l/noa.al/

     

Loading...