“Nuk u martova për të pasur shtëpi të pastër”, përgjigja e djalit për nënën kur ia kritikoi nusen

340

Vjehrra kritikon nusen se nuk po e mbante shtëpinë e pastër, historia interesante e kësaj familje

Blogeri Clint në bllogun e tij “No Idea What I’m Doing: A Daddy Blog” tregoi një histori që i kishte ndodhur me nënën e tij e cila e kritikoi atë për shtëpinë e papastër.

Nëna kishte kritikuar gruan e tij për atë se nuk po e mbante shtëpinë e pastër sa duhej, andaj kjo e bëri  të birin që të reflektojë mbi këtë ide duke thënë se nuk ishte martuar me gruan e tij për pastërtinë e shtëpisë, por për dashurinë që ndjente për të.

Rrëfimi i bllogerit:

Para disa javësh gjatë një bisede me nënën time në telefon ajo më tha, “A nuk të shqetëson që Mel nuk po e mbanë shtëpinë e pastër?” Ishte e shtune. Unë isha pastruar enët. Sinqerisht nuk e dija çfarë të thoja. Nëna ime nuk e tha atë në një mënyrë negative e apo ndonjë gjë të keqe . Ishte më tepër për kuriozitet.

Ajo padyshim e vërente v s shtëpia jonë nuk ishte aq e pastër. Nuk ishte vetëm puna e Mel për ta pastruar atë. Unë e shoh martesën tonë si një partneritet, kështu që pastrimi është përgjegjësi sa e imja aq edhe e asaj . Unë e pranoj shpesh fëmijët e kanë bërë rrëmujë, enët në lavaman. Gjithashtu e pranoj, nuk është aq e pastër sa shtëpia e nënës sime, por kjo nuk më shqetëson. Në të vërtetë, nuk mendoj fare për këtë.

Nuk e dija si t’i përgjigjesha nënës sime, kështu që unë nuk fola . Kurrë nuk e di se çfarë të them në momente të tilla. Por, pastaj duke menduar , besoj se perceptimi i nënës sonë për shtëpinë tonë vërtet reflekton epokën në të cilën ajo u rrit.

Ajo është pjesë e brezit të bumit të fëmijëve. Unë nuk e njihja babain tim aq mirë, por unë e kujtova duke më dhënë këtë këshillë se si ta zgjedh gruan për me të cilën duhet të martohem “Shko në shtëpinë e saj papritur. Shihni se si duket atje. Ju mund të kuptoni shumë për një grua se si ajo e mban shtëpinë e saj. Unë mendoj se shqetësimi i nënës sime për pastrimin e shtëpisë sime ka të bëjë shumë me pritjet që ekzistonin kur ishte e re.

Por për mua gjërat janë ndryshe nga babai im, nuk mendova për një shtëpi të pastër kur u martova me gruan time. Mendova se a i pëlqente ajo që ajo kishs për të thënë. Mendova se si më bëri të ndihesha. Mendova se buzëqeshjen e saj. Më pëlqeu kjo. Mendova se si ajo ishte e ëmbël dhe e zhytur në mendime, dhe se si ajo dukej si lloji i nënës që do të dëshiroja për fëmijët e mi.
Pas disa momenteve të vështira për të gjetur fjalët e duhura, më në fund thashë: “Unë nuk u martova për një shtëpi të pastër. Kam marrë atë, sepse ajo dukej si dikush umund të kalojnë jetën time me të. “
Qetësi
Pastaj përfundimisht tha nëna. “Epo … ndoshta kjo ka më shumë rëndësi se një shtëpi e pastër.”
“Po,” i thashë dhe mendoj kështu./21Media