Oqeanet po ngrohen në një ekuivalent me shpërthimin e një bombe atomike për sekondë

162

  Ngrohja globale ka ndezur oqeanet e Tokës në ekuivalentin i një shpërthimi bombë atomike për sekondë gjatë 150 viteve të fundit.      

Kjo është sipas një studimi të ri tronditës, i cili gjeti se ujërat e planetit kanë parë një rritje shqetësuese të temperaturës që nga shekulli i 19-të, transmeton lajmi.net.

Kërcimi ka çuar në ngritjen e nivelit të detit të rrezikshëm dhe bëri uragane dhe tajfune më vdekjeprurëse.

Dhe është për shkak të energjisë së thithur nga oqeanet, thonë shkencëtarët në Universitetin e Oksfordit. Gjetjet e tyre u botuan në Proceedingsin e Akademisë Kombëtare të Shkencave .

“Ne po i japim shumë energji të tepërt në sistemin e klimës dhe një shumë që përfundon në oqean”, tha profesorja Laura Zanna për Guardian .

“Nuk ka dyshim.”

Të dhënat zbuluan se sasia e energjisë së absorbuar nga oqeanet e Tokës në atë kohë është 1000 herë më e madhe se çdo vit në botë.

Kjo është e barabartë me ngritjen e një bombe atomike një herë në sekondë. /Lajmi.net/