Home Këshilla Për të mirën e shëndetit tuaj, mos i kombinoni këto ushqime

Për të mirën e shëndetit tuaj, mos i kombinoni këto ushqime

0
Për të mirën e shëndetit tuaj, mos i kombinoni këto ushqime

Disa ushqime mund të jenë shumë të dobishme për shëndetin tonë, por ka disa kombinime që nuk duhet të konsumohen kurrë. Ndonjëherë, struktura e proteinave të dy ushqimeve është e vështirë të tretet, prandaj kombinimet duhet të shmangen.

Këtu janë 5 kombinime ushqimore të cilave duhet t’u qëndroni larg:

Limoni jeshil dhe ilaçet për kollën

Limoni jeshil ose ndryshe “Limes” mund t’i bllokojë enzimat ndërkohë që ilaçet e kollës mund të grumbullohen në gjak dhe nëse nuk ndahen ashtu siç duhen mund të shkaktojnë dëme të mëdha në mëlçi.

Produktet e qumështit dhe antibiotikët

Disa antibiotikë mund të lidhen me hekurin, kalciumin dhe mineralet e tjera në produktet e qumështit, të cilat do të parandalojnë absorbimin e plotë të barnave dhe do të zvogëlojnë aftësinë e trupit për të luftuar infeksionet. Asnjëherë mos i merrni antibiotikët me qumësht ose kos.

Qumësht dhe banane

Edhe pse shumë njerëz e duan një milkshake të mirë me banane, kombinimi i qumështit dhe bananeve është krejtësisht i gabuar. Ky kombinim do ju bëjë të ndiheni të rënduar dhe të shkaktojë probleme të tretjes, çka është arsyeja pse duhet të shmanget.

Pirja e ujit gjatë ngrënies

Mjekët paralajmërojnë se uji i pijshëm gjatë ose menjëherë pas një vakti mund të ndikojë seriozisht në tretjen tuaj.

Loading...