Home Këshilla Problemet e çifteve në vitin e parë të martesës

Problemet e çifteve në vitin e parë të martesës

0
Problemet e çifteve në vitin e parë të martesës

Ai viti i parë i martesës mund të jetë po aq ngazëllyes dhe rraskapitës. Pasi të keni thënë zotimet tuaja dhe të jeni kthyer nga muaji i mjaltit romantik, realiteti vendos.

Gjërat që dikur ishin të adhurueshme për partnerin tuaj, mund të bëhen të bezdisshme kur jeni bashkë ditë pas dite. Ju mund ta kapni veten mat duke u zënë më shumë se kurrë për tema që më parë as ju kishte shkuar mendja. Në vitin e parë të martesës, ekspertët thonë se çiftet zihen më shumë për këto katër çështje…

1. Paratë

Mjetet e ekonomike janë ndër pikat më të zakonshme të grindjeve për të porsamartuarit. Është e rëndësishme për ju dhe bashkëshortin tuaj që të bëni një plan të të ardhurave dhe shpenzimeve dhe të mund të kurseni diçka për probleme aftagjata që mund të ndodhin në të ardhmen.

2. Rolet dhe përgjegjësitë

Nëse gjeni veten duke argumentuar mbi natën më parë në të cilën ishit duke larë enët, nuk jeni vetëm. Sipas Ever After Guide, ndarja e përgjegjësive shtëpiake nuk është e pazakonshme në marrëdhëniet në çift, veçanërisht kur të dy partnerët punojnë. Vendosja e një orari mund të ndihmojë në menaxhimin më mirë të situatës, sidomos pasi të jeni siguruar që punët janë ndarë në mënyrë të drejtë.

3. Fëmijët

Fëmijët janë një bekim, por nuk ka dyshim se ata mund të jenë një burim i madh konflikti për çiftet e martuara. Nëse nuk keni fëmijë, problemi mund të jetë nëse doni t’i shtoni familjes tuaj apo jo. Dhe nëse hyni në martesën tuaj me fëmijë, mund të jeni në konflikt me vendimet e caktuara prindërore. Në fund, është e rëndësishme që ju dhe bashkëshorti juaj të ndiheni të autorizuar për të shprehur ndjenjat tuaja dhe që të punoni drejt një vendimi të vlefshëm për të dy.

4. Intimiteti

Nëse mendoni se të martohesh do të thotë të kesh marrëdhënie seksuale pa ndërprerje, mendojeni përsëri. Disa çifte shohin një rënie në sasinë e seksit që kanë brenda muajve të parë të martesës. Mbajini linjat e komunikimit të hapura me bashkëshortin tuaj lidhur me pritshmëritë për intimitet. Dhe nëse ndihmon, planifikoni kohën për romancë.

Loading...