Home Lifestyle Sa më shumë aq më mirë, këto janë sëmundjet që mund të shëroni nëpërmjet seksit

Sa më shumë aq më mirë, këto janë sëmundjet që mund të shëroni nëpërmjet seksit

0
Sa më shumë aq më mirë, këto janë sëmundjet që mund të shëroni nëpërmjet seksit

Përshtypja e parë kur është fjala për seksin për shumicën prej nesh është kënaqësia.

Mirëpo, sipas ekspertëve të shëndetit ai ndikon gjithashtu edhe tek disa gjendje të caktuara shëndetësore.

Shkencëtarët në Universitetin e Bristolit për dhjetë vite kanë studiuar ndikimin e seksit në shëndetin e njeriut. Gjatë këtij studimi arritën në disa rezultate interesante dhe këto janë disa prej tyre:

-Rreziku i vdekjes është mbi 50% më i ulët për njerëzit që të paktën një herë në shtatë ditë përjetojnë të paktën dy orgazma.

-Seksi i rregullt (të paktën një herë në shtatë ditë), zvogëlon rrezikun e goditjes në tru,si dhe parandalon zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

-Çiftet që kanë marrëdhënie seksuale të paktën katër herë në shtatë ditë kanë lëkurë më të re dhe më të shëndetshme dhe duken gati pesë vjet më të rinj.

-Gjatë seksit aktivizohet somatotropina, hormoni i rritjes për ndërtimin e indeve përgjatë gjumit, që shkatërron radikalet e lira, të cilat janë shkaktare të sëmundjeve të ndryshme kanceroze.

-Seksi i rregullt është kura më e mirë kundër stresit.
-Personat që kanë marrëdhënie seksuale të paktën një herë në dy javë, vuajnë m rrallë nga pagjumësia.

-Seksi i rregullt ul rrezikun e kancerit të prostatës pasi gjatë ejakulimit reduktohen qelizat kanceroze në prostatë.

Loading...