Home Kuriozitete Të p las zemra… Sk.llav.ërimi i kohës Moderne, A.bu.zimi i fëmijve që ne të kemi komoditet. (VIDEO)

Të p las zemra… Sk.llav.ërimi i kohës Moderne, A.bu.zimi i fëmijve që ne të kemi komoditet. (VIDEO)

0
Të p las zemra… Sk.llav.ërimi i kohës Moderne, A.bu.zimi i fëmijve që ne të kemi komoditet. (VIDEO)

Minerali që përdoret për të fur.nizuar avionët makinat, telefonat, që i jep shkëlqim ngjyrave dhe kozmetikës dhe madje shërben si izolim termik, në fakt nx.irët nga disa fëmijë në miniera në Madagaskar.

Një inve.stigim nga NBC News, ka treguar fakte të t.merrs.hme se si këto fëmijë punojnë nga ora 7 e mëngjesit deri në orën 9 të mbrëmjes, të ekspozuar ndaj një nxe.htësie pë.rvëluese, ndërsa kalojnë nga njëri sh.këmb tek tjetri, në kërkim të mineralit.Gazetarja Cynthia McFadden, e cila vizitoi fë.mijët nëpër miniera, tha se kompanitë në Madagaskar që pu.nojnë me mineralin e quajtur Mica, janë të vetëdi.jshëm se fëmijët janë pjesa the.lbësore e biznesit të tyre.

Gazetarja tregon se momenti më i dhi.mbs.hëm ishte kur pa një nënë së bashku me katër fëmijët e saj, të gjithë së bashku punonin në miniera.“Të gjithë ata po punonin nën temperatura përvë.luese, pa asnjë hije. Kishin 5 orë në diell duke pu.nuar dhe të pestë ata ndajnë një filxhan oriz në ditë, pasi vetëm kaq mund të përb.allojnë me paratë që marrin”, tha ajo.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7695413/Child-slave-labor-Madagascar-mica-mines-young-children-working-13-hour-days-pennies.html#v-8241612289087484276

Loading...