Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Lajme

Aliu nënshkruan marrëveshje për përshpejtimin e agjendës klimatike dhe mjedisore

 
   

Liburn Aliu, ministër i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës njofton për nënshkrimin e marrëveshjes me UNDP-në për bashkëpunim për veprime klimatike.

Ministri Aliu thekson se rezultatet kyçe të këtij bashkëpunimi do të jenë:

“Forcimi i strukturave politike, ligjore dhe institucionale, të nevojshme për zbatimin e Agjendës për Klimën dhe Mjedisin në Kosovë, me fokus të veçantë përshtatjen ndaj ndryshimeve klimatike!  

Zbatimin e projekteve pilot për promovimin e qëndrueshmërisë mjedisore dhe përshtatjes ndaj ndryshimeve klimatike, me potencial të lartë për zgjerim! Mbështetjen e digjitalizimit të të dhënave mjedisore dhe forcimin e infrastrukturës digjitale për iniciativa të qëndrueshme dhe zhvillim të qëndrueshëm”.

Tutje, Aliu tha se së bashku po përshpejtojnë agjendën klimatike dhe mjedisore të Kosovës

 
 
 
 
 

Related posts
Lajme

Kimete Berisha: I vdekuri duhet të lihet i qetë, së paku 40-të ditë

Lajme

Gashi për Radoiçiqin: Mund të arrestohet në Serbi dhe përmes Interpolit të transferohet në Kosovë

Lajme

Kimete Berisha: I vdekur duhet të lihet i qetë, së paku 40-të ditë

Lajme

“Edhe e pranuat Asociacionin edhe na prishët me amerikanët” – Kërquki gozhdon Mujën e VV’së