Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Lajme

“Armatim i frikshëm në Kosovë, ka rrezik shpërthimi!”

Qeveria e Kosovës i ka shpallur organizata terroriste “Mbrojtjen Civile” (Civilna Zashtita) dhe “Brigadën e Veriut” (Severna Brigada), organizata që operojnë në pjesën veriore të vendit, të banuar me shumicë serbe, duke thënë se ato janë përgjegjëse për tensionet e fundit në këtë zonë.

Këtë e ka komentuar analisti Ben Andoni, në një intervistë për Euronews Albania, ku tha se armatimi në Kosovë është i frikshëm.

Më tej ai theksoi se serbët kanë prishur marrëveshjen e Kumanovës.

“Armatimi që është në Kosovë është i frikshëm. Që pas marrëveshjes së Kumanovës serbët duhet të ishin të çarmatosur nga kufiri ynë dhe 25 km në armatimin e rëndë. Serbët e kanë thyer marrëveshjen e Kumanovës.  Për mendimin tim dy organizatat sidomos Brigada serbe janë shumë problematik, e para në presionin shumë të madh që i kanë bërë publike. Ata janë më shumë problem për serbët në Kosovë se për shqiptarët”– tha ai.

Related posts
Lajme

Kimete Berisha: I vdekuri duhet të lihet i qetë, së paku 40-të ditë

Lajme

Gashi për Radoiçiqin: Mund të arrestohet në Serbi dhe përmes Interpolit të transferohet në Kosovë

Lajme

Kimete Berisha: I vdekur duhet të lihet i qetë, së paku 40-të ditë

Lajme

“Edhe e pranuat Asociacionin edhe na prishët me amerikanët” – Kërquki gozhdon Mujën e VV’së