Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lajme

​FBI trajnon Policinë e Kosovës

 
   

Programi Ndërkombëtar i Asistencës për Trajnimin për Hetimet Penale të Departamentit të Drejtësisë, në partneritet me Policinë e Kosovës, mbajti kursin Hetimet e krimeve të jakës së bardhë dhe valutave virtuale të udhëhequr dhe drejtuar nga agjentët e Byrosë Federale të Hetimeve të SHBA – FBI.

Seanca u hap me një minutë heshtjeje duke shënuar Ditën e Përkujtimit të Oficerit të Paqes dhe Javën e Oficerit të Policisë, 12-18 maj, për të nderuar oficerët e rënë të Shteteve të Bashkuara që sakrifikuan jetën në krye të detyrës.

Trajnimi, i përbërë nga 27 pjesëmarrës nga Policia e Kosovës, Prokuroria dhe Inspektorati Policor i Kosovës, u fokusua në ofrimin e aftësive të avancuara dhe praktikave më të mira në hetimin dhe luftimin e krimeve të jakave të bardha, përfshirë ato që lidhen me monedhën virtuale.

Certifikatat e trajnimit iu dorëzuan pjesëmarrësve në një ceremoni diplomimi ku morën pjesë zyrtarë të rangut të lartë nga agjencitë e përfaqësuara dhe Atasheu i ICITAP/Departamenti i Drejtësisë të Shteteve të Bashkuara, Kimberly Riffe dhe anëtarë të stafit të ICITAP.

Partneriteti i vazhdueshëm i ngushtë i Policisë së Kosovës dhe Departamenti i Drejtësisë-ICITAP nënvizon përkushtimin e përbashkët për forcimin e aftësive të zbatimit të ligjit dhe avancimin e njohurive dhe ekspertizës për Policinë e Kosovës për të luftuar krimet komplekse financiare.