Ads: Abonimet Digitalb OTT ofert me lirime deri 40%

Shëndetësia

Grupet që kanë më shumë nevojë për vitaminë D

Vitamina D quhet ndryshe edhe vitamina e Diellit. Ajo është një element i rëndësishëm për shëndetin kockor dhe jo vetëm.

Trupi jonë e siguron vitaminën D nëpërmjet ekspozimit në diell dhe dietës ushqimore.

Por ka disa kategori njerëzish që kanë më shumë nevojë për vitaminën D.

Ndonëse kjo vitaminë është shumë e rëndësishme  për të gjithë njerëzit, ajo thotë se fëmijët deri në 1 vjeç, gratë shtatzënë dhe ato në periudhën e menopauzës e kanë më të nevojshme.
Shumica e njerëzve drejtohen me opinionin e tyre për të marrë suplementin e vitaminës D, pa u konsultuar me mjekët.

Por nëse tejkalohet sasia sigurisht që nuk të bën mirë. Kategioritë që duhet të marrin suplement fëmijët deri në moshën 1 vjeç, nënat shtatzënë dhe gratë në periudhën e menopauzës dhe burrat që shfaqin defiçensë.

Është e rëndësishme që kjo vitaminë të mos merret me pilula në rastet kur nuk është e këshilluar nga mjeku.Related posts
Shëndetësia

Probleme me ngërçin? Faktorët e rrezikut, arsyet dhe zgjidhjet

Shëndetësia

Këto janë shenjat e para të sëmundjeve të mushkërive të cilat duhet t’i dini

Shëndetësia

Biotina, vitamina e panjohur që rigjallëron organizmin

Shëndetësia

Lodra toksike në treg: Rrezik për shëndetin e fëmijëve

Worth reading...
Dy mënyra për të detoksifikuar trupin tuaj më shpejt