Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lifestyle

Kështjella Trakai e Lituanisë si përrallë

Kalaja Trakai, e vendosur në një ishull në Liqenin Galve, Lituania mban një pozicion prestigjioz në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

Ajo gjithashtu shquhet si kështjella e vetme e ndërtuar brenda një liqeni në Evropën Lindore.

Fillimisht e ndërtuar në shekullin e 14-të për qëllime ushtarake, ajo tani është shndërruar në një muze.

Vizitorët mund të arrijnë në kështjellën, e vendosur 28 kilometra (17.39 milje) larg nga kryeqyteti i Vilnius, nëpërmjet varkave ose përmes një ure prej druri.

Turistët vendas dhe ndërkombëtarë shpesh zgjedhin të eksplorojnë rrethinat piktoreske të liqenit përmes shëtitjeve të lira, ndërsa të tjerët kënaqen duke u angazhuar në aktivitete të lidhura me liqenin./AA/