Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Shëndetësia

Pse ju merren mendtë kur ngriheni?

A ju ka ndodhur ndonjëherë që kur ngriheni nga pozicioni që keni qenë, ulur ose shtrirë dhe ju janë marrë mend?

Epo kjo gjë duhet marrë shumë seriozisht.

Kjo quhet hipotensioni ortostatik dhe ndodh kur presioni i gjakut i një personi bie ndjeshëm dhe mund të tregojë një rrezik të shtuar të demencës në të ardhmen.

Studimi përfshinte 2,131 njerëz me një moshë mesatare 73 vjeç dhe pa histori mjekësore të demencës.

Matjet e presionit të gjakut janë marrë në fillim të studimit dhe pas një, tre dhe pesë vjetësh.

Në total, 15% e kampionit paraqitën hipotension ortostatik.

Kur studiuesit morën parasysh faktorë të tjerë që mund të rrisin shanset për demencë, ishin diabeti, pirja e duhanit dhe konsumimi i alkooli.Related posts
Shëndetësia

Fruti ideal për t’u ngrënë në mëngjes

Shëndetësia

Uria në mes të natës, arsyet pse ndodh

Shëndetësia

Katër arsye të rëndësishme përse duhet t’i konsumoni rregullisht lajthitë

Shëndetësia

A mund të përkeqësohen aknet nga konsumi i agrumeve?