Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Shëndetësia

Ushqimet që fshehurazi po ua dëmtojnë dhëmbët

Që të gjithë ne, e dëshirojmë buzëqeshje të shëndetshme e të bukur, duke u privuar nga shumë gjëra për ta arritur këtë.

Në mesin e sakrificave përfshihen frekuentimet e shpeshta tek dentisti, e madje edhe heqja dorë nga ushqimet e preferuara.

Sidoqoftë, sipas ekspertëve, duket se ekzistojnë disa ushqime, të cilat duken të sigurta për t’i konsumuar, por që mund të jenë të dëmshme për shëndetin e dhëmbëve.

Boronicat

Boronicat nuk ndikojnë negativisht në shëndetin e dhëmbëve, por i ngjyrosin dhëmbët me ngjyrë të kaltër.

Normalisht se nëse nuk hani shumë shpesh boronica kjo nuk do të ndodh, por konsumuesit e rregullt të boronicave zakonisht kanë dhëmbë më të verdhë.

Vera e bardhë

Adhuruesit e verës së bardhë duhet ta marrin një vendim të rëndësishëm: ose ta konsumojnë pijen e preferuar ose të kenë smalt të shëndetshëm të dhëmbëve.

Vera e kuqe

Ndryshe nga vera e bardhë, vera e kuqe nuk ndikon negativisht në shëndet të dhëmbëve, por ua humb atyre ngjyrën e bardhë.

Domatet

Domatet janë acidike njësoj sikurse pemët citrike. Ky acid i dëmton dhëmbët dhe e rritë ndjeshmërinë dentale.