Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lajme

Gjeloshaj: Nëse e përkrahin të gjitha shtetet, do ta mbështesim edhe ne Ballkanin e Hapur

Pozicioni dhe forca e Forumit Shqiptar u imponohet atyre që do të jenë imperativi më i fortë për të bërë një bisedë serioze me ne si përfaqësues legjitimë të shqiptarëve në Mal të Zi, tha mbajtësi i listës zgjedhore të asaj partie, “Besa për Zhvillimin Evropian”, Nik Gjeloshaj.

Në një intervistë për portalin RTCG, ai theksoi se Forumi Shqiptar është garancia më e mirë e rrugës euroatlantike dhe se ka një numër të madh subjektesh politike me të cilat mund të bashkëpunojnë pas zgjedhjeve.

Politikani shqiptar ka treguar edhe planet për sa i përket politikës së jashtme dhe nëse e përkrah Ballkanin e Hapur.

“Mali i Zi do të jetë anëtari i parë i ardhshëm i Bashkimit Evropian dhe shumë shpejt do të jetë ai që do të mbështesë vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor që të anëtarësohen sa më shpejt në Bashkimin Evropian. Ne jemi anëtare të aleancës së NATO-s dhe ky është avantazhi ynë i madh, arritjen e të cilit mendoj se nuk e dinë ende të gjithë në Mal të Zi. Forumi Shqiptar është garancia më e mirë e rrugës evropiane dhe euroatlantike, gjë e cila konfirmohet nga takimet tona të shumta me partnerët ndërkombëtarë, si dhe vizitat në BE dhe SHBA. Familja e madhe evropiane është fokusi ynë kryesor dhe ne jemi të përkushtuar në rrugën tonë evropiane ku i përkasim”, deklaroi ai.

“Aktualisht, ne kemi CEFTA-n, kemi procesin e Berlinit, kemi marrëveshjen e Triestes, të cilës Mali i Zi iu afrua seriozisht dhe përfundoi pjesën më të madhe të asaj që ishte në axhendën tonë. Ballkani i Hapur është një ide e re, e cila nëse miratohet nga të gjitha vendet, e përsëris të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor pasi miratuan marrëveshjet e mësipërme, një projekt që mund të jetë në përputhje me procesin e Berlinit dhe duhet të diskutohet me partnerët tonë partnerë”, pohoi Gjeloshaj.

Ndryshe, zgjedhjet parlamentare në shtetin malazez pritet të mbahen më 11 qershor.