Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lajme

Grafite të dyshimta në një kishë ortodokse në Pejë, s’ka dyshime se janë bërë nga myslimanët

 
   

Kisha ortodokse në fshatin Nakëll të Pejës u raportua nga prijësi fetar i saj se janë thyer xhamat e këtij objekti në ditën e martë.

Brenda objektit u panë disa mbishkrime me përmbajtje fetare.

Por  në mënyrën e shkrimit vërehet se të njëjtat janë edhe të dyshimta.

Ekipi i medias tentoi qe të hyjë brenda këtij objekti fetar ti shoh nga afër grafitet, por që dera ishte e mbyllur.

Lajmin e kanë konfirmuar edhe nga Policia e Kosovës, ku thanë se janë duke hetuar rastin.

Derisa nga Prokuroria Themelore tregojnë që janë në fazën e mbledhjes së provave dhe se ende nuk arritur të identifikohet ndonjë i dyshuar.

Veprime të tilla po i dënojnë edhe nga shoqëria civile në këtë komunë, ku thonë se dëmtojnë marrëdhëniet ndëretnike.

Media ka tentuar të flasë edhe me përfaqësuesit e kësaj kishe, por që sipas burimeve të njëjtit ndodhen në Serbi.

Reagim për këto ka pasur edhe instituti Octopus, ku vlerësojnë se është rezultat i luftës hibride të Rusisë.

Në bazë të të gjeturave të këtij instituti këto mbishkrime nuk janë të shkruara nga besimtarët myslimanë sepse ka gabime drejtshkrimore.