Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lajme

Kërkimi për nëndetësen Titan hyn në fazën vendimtare

Një ekip i ri është krijuar për t’ju sjellë më të rejat në kërkimin e zhytësit Titan.

Sipas BBC, kërkimet tani po hyjnë në një fazë kritike pasi vlerësohet se furnizimi me ajër për ata që janë në bord do të mbarojë brenda disa orësh.

Roja Bregdetare e SHBA-së ka dyfishuar zonën që po shikon pasi mendohet se rrymat nënujore mund ta kenë tërhequr zvarrë Titanin nga zona ku u rrëzua dhe një anije franceze me një robot që mund të arrijë lehtësisht në shtratin e detit gati katër kilometra më poshtë.

Eksploruesi i detit të thellë Dr David Gallo beson se do të duhej një mrekulli për të shpëtuar të bllokuarit në Titan, por ai mbetet optimist.

Ai tha për Good Morning Britain të ITV se zhurmat që vijnë nga nënujore janë “të besueshme dhe të përsëritshme” që do të thotë se ekipet duhet të supozojnë se ato vijnë nga zhytësja dhe të lëvizin shpejt për ta lokalizuar atë.

“Në këtë pikë, ne duhet të supozojmë se kjo është nëndetësja dhe të lëvizim shpejt në atë vend, ta lokalizojmë dhe të marrim robotë atje poshtë për të verifikuar se ku është nëndetësja,” tha ai.

“Ata duhet të jenë plotësisht të gatshëm sikur të ishte nëndetësja sepse për ta lokalizuar dhe për ta nxjerrë në sipërfaqe – duhen orë të tëra.”