Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lajme

Kushte strikte e vizitë sekrete: Specialja publikon vendimin një muaj pasi Thaçi vizitoi nënën

 
   

Ish-presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, javë më parë zhvilloi një vizitë në Burojë të Skënderajt, tek nëna e tij në gjendje të rënduar shëndetësore.

Edhe pse Thaçi e kishte bërë kërkesën për vizitë 4-ditore, atij iu lejua ta vizitojë nënën vetëm një ditë. Madje, nën kushte të rrepta të sigurisë e nën masa sekrete.

Gjykata Speciale e ka publikuar vendimin tek një muaj pasi Thaçit i ishte lejuar kjo vizitë.

Trupi gjykues kishte theksuar disa herë rrezikun që sipas tyre, Thaçi mund të ndikojë në procedura dhe në ndonjë dëshmitarë.

Si rezultat, gjyqtarët kishin përpiluar një listë masash të ashpra për këtë vizitë të ish-presidentit të Kosovës.

 Image Njoftimi 
 

Këto janë kushtet e Gjykatës Speciale:

Vizita e kujdestarisë zgjat vetëm një ditë, nisja dhe kthimi bëhet në të njëjtën ditë. Vizita e kujdestarisë do të kryhet në kushtet e mëposhtme:

Vizita e z. Thaçi do të jetë në çdo kohë nën kushtin e fshehtësisë. Z. Thaçi, familjarët e tij dhe avokati do të përmbahen nga informimi i palës së tretë për vizitën. Ata nuk do të bëjnë kontakte për shtyp apo deklarata publike në lidhje me këtë çështje

Zyra e Regjistirmit duhet t’ia dorëzojë këtë vendim vetëm Prokurorisë, z. Thaçi dhe avokatit kryesor të z. Thaçi. Avokati kryesor nuk do të informojë anëtarët e ekipit përtej atyre që kanë posaçërisht pozitën e avokatit deri në kthimin e z. Thaçi nga Kosova. Avokati Udhëheqës do të sigurojë që avokatët e tjerë dhe anëtarët e ekipit të tij të mos komentojnë publikisht për këtë çështje dhe të mos ndajnë informacione në lidhje me këtë çështje me mediat

Në rast se bëhet e ditur prania e z. Thaçi në territorin e Kosovës, Sekretarja është e autorizuar të bëjë çfarëdo deklarate që e gjykon të nevojshme në lidhje me këtë;

Në rast se bëhet e ditur prania e z. Thaçi në territorin e Kosovës, Sekretarja është e autorizuar të ndërmarrë çfarëdo veprimi që ajo e konsideron të nevojshme për arsye sigurie, duke përfshirë ndërprerjen e vizitës së paraburgimit;

Lëvizjet e z. Thaçi në Kosovë do të kufizohen në udhëtimin ndërmjet aeroportit që shërben si pikë hyrje dhe dalje në Kosovë dhe shtëpisë së prindërve të tij që ndodhet në [REDAKTUAR]. Udhëtimi është i autorizuar për në dhe nga një objekt i sigurt i transferimit nëse z. Thaçi kërkohet të vendoset në një objekt të sigurt transferimi për çfarëdo arsye gjatë qëndrimit në Kosovë;

Në çdo kohë, pa përjashtim, z. Thaçi do të qëndrojë në paraburgim të Dhomave të Specializuara dhe në përcjellje. Z. Thaçi në asnjë moment nuk do të jetë vetëm dhe z. Thaçi do të mbetet në sy dhe në dëgjim të oficerëve përcjellës gjatë gjithë kohës. Kryeoficerët e shoqërimit mund të ushtrojnë diskrecionin e tyre dhe të marrin çdo vendim që ata e konsiderojnë të nevojshëm në lidhje me vizitën e ruajtjes në bazë të sigurisë operacionale, duke përfshirë ndërprerjen e parakohshme të vizitës;

Gjatë vizitës së z. Thaçi në shtëpinë e prindërve të tij, vetëm REDAKTUAR, personeli i shoqërimit dhe personeli mjekësor i kërkuar do të lejohen në pronë. Megjithatë, të vetmit që lejohen të jenë të pranishëm në zonën apo dhomën ku z. Thaçi ndërvepron me nënën e tij janë [REDAKTUAR], [REDAKTUAR], personeli i shoqërimit dhe personeli mjekësor i kërkuar;

Ai personel mjekësor, prania e të cilit është e nevojshme për kujdesin e znj.Thaçi, sipas kërkesës, duhet t’i paraqesë në Zyrën e Regjistrimit të dhënat e tyre personale dhe kopjet e dokumenteve të identitetit;

Gjatë vizitës së tij, z. Thaçi nuk i lejohet të komunikojë me asnjë person tjetër përveç nënës së tij dhe babait.

Z. Thaçi nuk do të ketë qasje në pajisjet e komunikimit apo mjetet tjera të komunikimit, duke përfshirë stilolapsin dhe letrën, përveç atyre që mundësohet nga Dhomat e Specializuara.

Z. Thaçi nuk i lejohet të kalojë apo marrë sende tek ose nga ndonjë person pa inspektimin paraprak dhe miratimin e oficerit(ëve) përcjellës;

Z. Thaçi nuk do të ketë çfarëdo kontakti ose në asnjë mënyrë të ndërhyjë me asnjë viktimë apo dëshmitar të mundshëm ose të ndërhyjë në asnjë mënyrë në procedurat apo dhënien e drejtësisë;

Z.Thaçi nuk do të kërkojë qasje të drejtpërdrejtë në dokumente dhe as të shkatërrojë provat

Z. Thaçi nuk do ta diskutojë rastin e tij me askënd, përfshirë mediat, përveç me avokatin e tij

Z. Thaçi do të respektojë në mënyrë rigoroze çdo urdhër tjetër të Panelit për ndryshimin e kushteve ose ndërprerjen e vizitës së tij të kujdestarisë; dhe

Nëna e ish-presidentit të Kosovës kishte qenë në gjendje të rënduar shëndetësore, dhe kishte qëndruar në spital për ditë të tëra.