Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lajme

Mehaj liston disa nga të arriturat e tij gjatë dy viteve sa ishte në krye të FSK-së

Ish-ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj ka përmendur disa nga të arriturat më të theksuara gjatë këtyre dy vite e katër muaj qeverisje.

Përmes një postimi në në Facebook, ai ka listuar rritjen e buxhetit, investimet në armatime, rritjen e numrit të ushtarëve, lënda “Edukim për Siguri”, shtimin e oficerëve, marrëveshjet për blerje shtet me shtet, krijimin e njësisë Speciale, heqjen e numrit të kufizuar të forcave, ligjin për policinë ushtarake, ligjin për Agjencinë e Intelegjencës, Ligjin për ombudpersonin në FSK, blerjen e armatimit modern sipas standardeve të NATO-s.

Po ashtu, Mehaj përmendi edhe heqjen e kufizimit të numrit për ushtrinë e Kosovës, zgjerimin e rrjetit të atashëve të mbrojtjes, trajnimet jahstë vendit, dorcimine bashkëpunimit rajonal, realzimin e buxhetit dhe planit të punës mbi 90% për dy vite e gjysmë.

Ashtu si dhe realizimin për herë të parë të operacioneve apo misioneve ndërkombëtare të FSK-së.