Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Lajme

S’do të ketë më motele afër shtëpive të banimit

Kohëve të fundit, në shumë qytete shihen ndërtime të shpeshta e të shumta të moteleve. Të njëjtat, kryesisht përdoren për pushime të shkurtra (nga vendorët), e jo për mysafirë të jashtëm që vijnë për të qëndruar e vizituar Kosovën. Shpesh herë, janë nën emërtimin “Vila…”.

Ndërtuesit, apo pronarët e tyre, nuk po zgjedhin vende se ku po i ndërtojnë ato. Në shumë raste, objekte të tilla janë fare pranë shtëpive të banimit në zona rurale e urbane. Kjo, domosdo është shqetësuese për banorët e atyre shtëpive fare pranë.

Për këtë, në Sytë 7 në Klan Kosova, Baki Hoti, udhëheqës në Unionin e Turizmit në Kosovë, tha se është duke u punuar në një Udhëzim Administrativ që rregullon operimin e hoteleve e moteleve.

Hoti tha se edhe si union e kanë një anëtarë në grupin punues, për çka do t’i shtyjnë tutje disa kritere për këto motele.

I pyetur nga gazetari Enis Reçica, se “A do të ketë ndërtime të moteleve të tilla afër objekteve të banimit?”. Hoti, në Sytë 7 u shpreh se “absolutisht jo”. Ai shtoi në Sytë 7 në Klan Kosova, se përmes këtij Udhëzimi Administrativ do të rregullohen kriteret se ku mund të ndërtohen ato, si në qytete si në fshatra, me qfarë kritere dhe kushte.

 


Related posts
Lajme

E pazakontë në Greqi! Tufa e deleve futet brenda serës dhe konsumon 100 kg hashash

Lajme

Vrau shqiptarin me kaçavidë dhe u përplasën me makinë, 34-vjeçari kyç gojën

Lajme

Vuçiq i ankohet Emirateve të Bashkuara Arabe, siç pretendon për “dhunën” që po iu bëhet serbëve në Kosovë

Lajme

2 efektivë policie gjejnë pistoletë në makinën e shërbimit në Tiranë, dyshimet e para