Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lajme

Specialja në çështjen Thaçi dhe të tjerët pranon si provë materiale një dokument të propozuar nga ZPS

Trupi gjykues në gjykimin ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit në Hagë, ka pranuar si provë materiale një dokument të propozuar nga Zyra e Prokurorit të Specializuar, i cili përmban një listë emrash të disa individëve që pretendohen se janë viktima në këtë çështje gjyqësore.

Kryetari i trupit gjykues, Charles L.Smith tha se ky dokument përmban një listë emrash të identifikuar si bashkëpunëtorë në rajonin e Podujevës.

Pranimi i këtij dokumenti si provë materiale është kundërshtuar nga mbrojtja e ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, me arsyetimin se nuk ka themelësi.

Smith: Prova materiale e ZPS-së pranohet

“Dokumenti përmban një listë emrash dhe individëve të identifikuar si citoi si bashkëpunëtorë nga rajoni i Podujevës. Mbrojta kundërshton pranimin e këtij dokumenti me arsyetimin se nuk ka themelësi…Dokumenti i propozuar është relevant dhe i qartë lidhur me arsyet që kanë në ndalimin e individëve të caktuar të renditur në dokumentin në fjalë dhe që pretendohen që të jenë viktima të krimeve në çështjen gjyqësore në fjalë. Trupi gjykues është i bindur se dokumenti është autentik dhe provues dhe duket që është faqja e parë e një dokumenti të Policisë Ndërkombëtare të UNMIK-ut, të sekuestruar nga selia e SHIK-ut. Trupi gjykues vëren më tej se ai ka dëgjuar prova që kanë të bëjmë me katër persona që renditen në listën e dokumentit në fjalë që mbështet deri në njëfarë mënyre përmbajtjen dhe besueshmërinë e këtij dokumenti. Nuk ka indikacion për vlerën provuese të këtij dokumenti dhe që kjo vlerë provuese zhbënë paragjykimin ndaj mbrojtjes…trupi gjykues është i bindur që kërkesat e rregullës 138 përmbushen dhe si rezultat e pranon këtë dokument si provë materiale”, tha ai.

Karshi dëshmitarit të tetë në çështjen Thaçi dhe të tjerët, pyetjet i ka përfunduar ZPS-ja, aktualisht mbrojtja e ish-presidentit, Hashim Thaçi ka vazhduar me kundra-pyetje ndaj dëshmitarit të tetë.

Por, me kërkesë të avokati kryesor të Hashim Thaçit, Gregory Kehoe pyetjet e parashtruara nga ai po bëhen në seancë të mbyllur për publikun.

Gjatë seancës së sotme gjyqësore pyetjet e parashtruara nga ZPS-ja, janë parashtruar karshi dëshmitarit të tetë në seancë private.

Kujtojmë që dëshmitari i tetë i mbrojtur i ZPS-së, dëshminë e tij kundër ish krerëve të UÇK-së e ka nisur nga dje.

Gjykimi ndaj ish-krerëve të UÇK-së ka nisur më 3 prill me deklaratat hyrëse të palëve.

Para trupit gjykues, Thaçi, Veseli, Selimi dhe Krasniqi janë deklaruar të pafajshëm për akuzat për krime të pretenduara të luftës.

Ata ndodhen në qendrën e paraburgimit në Hagës prej nëntorit të vitit 2020.