Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Shëndetësia

Tri gjëra që s’duhet t’i bëni pas orës 21:00

Asgjë nuk mund të zëvendësojë një gjumë të shëndetshëm kështu që kjo është arsyeja pse kemi dedikuar këtë artikull, për t’ju ndihmuar të mësoni atë që ju nuk duhet të bëni pas orës 21:00 në mënyrë që ju të merrni një gjumë të mirë natën.

Cigarja

Hulumtimet kanë treguar se ata që pinë cigare vetëm para se të shkojnë në shtrat janë shumë të lodhur të nesërmen. Gjithashtu, duhanpirësit shpenzojnë më pak kohë në fazën REM sepse nikotina liron serotonin hormon.

Mishi për darkë

Nëse ju nuk doni që vakti të shqetësojë gjumin tuaj të fortë, hani ushqim të lehtë para gjumit. Tretje e proteinave në trup shpesh është punë intensive e vështirë ndërsa trupi është në një gjendje tjetër.

Reçipeta shumë të ngushta

Rroba shumë të ngushta pengojnë ciklin gjumë duke çuar në një temperaturë të rritur trupore, si dhe duke zvogëluar nivelin e serotoninës. Pra, ju rekomandojmë që të flini me pizhame të rehatshme.Related posts
Shëndetësia

​Dita Botërore kundër Tërbimit

Shëndetësia

Sa vezë mund të hani gjatë javës për shëndetin e organizmit?

Shëndetësia

Sa vezë mund të hani në një javë për shëndetin e organizmit

Shëndetësia

Ankthi i mëngjesit, pse ndodh dhe si ta menaxhojmë atë?