Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Lajme

Bie mbi 16 përqind numri i përfituesve nga skemat sociale

 
   

Në muajin maj të këtij viti nga skema e ndihmës sociale kanë përfituar 21,312 familje me gjithsej 84,249 anëtarë.

Sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës, nga viti i kaluar ka rënie të numri të familjeve përfituesve me 4,170 apo 16.3 përqind.

Vitin e kaluar numri i familjeve përfituese ka qenë 25,482 me gjithsej 100 608 anëtarë. Përveç rënies të familjeve përfituese, edhe numri i anëtarëve ka regjistruar rënie prej 16.2 përqind.

“Numri i përfituesve nga skema e pensioneve bazike të moshës ishte 145,140, ku  krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit paraprak  që ishte 149,794 përfitues, vërehet një rënie prej 4,654 apo shprehur në përqindje 3,1%”, thuhet në raportin e ASK-së.

 
 
 
 
 

Related posts
Lajme

Kimete Berisha: I vdekuri duhet të lihet i qetë, së paku 40-të ditë

Lajme

Gashi për Radoiçiqin: Mund të arrestohet në Serbi dhe përmes Interpolit të transferohet në Kosovë

Lajme

Kimete Berisha: I vdekur duhet të lihet i qetë, së paku 40-të ditë

Lajme

“Edhe e pranuat Asociacionin edhe na prishët me amerikanët” – Kërquki gozhdon Mujën e VV’së