Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Shëndetësia

Çka është ”Burnout” që po na lodhë mendjen dhe trupin?

Muajt e fundit të vitit konsiderohen se vijnë me një ndjejnë të lodhjes mendore dhe fizike e cila quhet ”Burnout”, ku një masë e konsiderueshme e njerëzve ballafaqohen me të.

Mentorja e Zhvillimit Personal Arsë Kryeziu, muajin dhjetor e konsideroi më të lodhshmin dhe sipas saj si pasojë e motit tregojmë më pak kujdes për shëndetin.

“…Dimri na thërret që të pushojmë, gjatë këtij muaji (dhjetor) na mungon aktiviteti dhe fundi i vitit na gjen me një lodhje ku na mungon vitamina D, që reflekton në ndryshimin e hormoneve…”, tha ajo.

Sipas OBSH, “Burnout” konsiderohet të jetë një grumbullim i stresit që manifestohet në vendin e punës dhe se zakonisht shfaqet në muajin nëntor dhe dhjetor.

Në lidhje me këtë, psikologia Antigona Qenaj tha se njerëzit janë të prirur të luftojnë me trupin e tyre duke mos i dhënë pushim vetes prej frikës se do të bien në depresion.

“…Trupi i njeriut ka nevojë për pushim, por njerëzit akumulojnë stresin dhe nuk i japin vetës pushim sepse kanë frikë se do ballafaqohen me depresion…”, shtoi ajo.

Vlen të ceket se “Burnout” duhet të trajtohet sepse në të kundërtën mund të përkeqësohet dukshëm shëndeti mendor dhe ai fizik, si dhe mund të shtohen konfliktet në familje dhe mund të përcillet një performancë e dobët në punë.

Për të ndjekur diskutimin e plotë, mund të klikoni në linkun e mëposhtëm: