Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Shëndetësia

Efektet pozitive dhe negative të kafesë

Kafeja është e përsosur për t’u zgjuar dhe shumë njerëz as që mund ta imagjinojnë ta nisin ditën pa të, por një gotë ujë pas kafesë është edhe më mirë.

Kafeja ka edhe efekte të padëshiruara si: dehidraton trupin, shfaqen njolla në smaltin e dhëmbëve dhe mund të shkaktojë rritje të menjëhershme të presionit të gjakut.

Për t’u mbrojtur nga këto pasoja të pakëndshme, mjafton të pini një gotë ujë pas kafesë.

Kafeina ka një efekt të fortë diuretik, i cili dehidron shumë trupin.

Dehidrimi mund të çojë në shumë pasoja të pakëndshme, ndaj është e nevojshme të monitorohet me kujdes niveli i lëngjeve në trup.

Nëse pini një gotë ujë menjëherë pas kafesë, rivendosni ekuilibrin dhe ulni rrezikun e dehidrimit.

Kafeja është e pasur me ngjyra bimore që mund të çngjyrosin smaltin e dhëmbëve, veçanërisht me përdorim të shpeshtë.

Këtu përsëri uji vjen në shpëtim. Duke larë mbetjet e kafesë me ujë, ne parandalojmë reagimin e ndërveprimit midis acideve të kafesë dhe smaltit të dhëmbëve.

Në të njëjtën kohë, nuk duhet t’i lani dhëmbët menjëherë pas kafesë.

Përveç kësaj, kafeina mund të rrisë në mënyrë dramatike presionin e gjakut, i cili në përgjithësi është i pakëndshëm, madje mund të jetë i rrezikshëm për njerëzit që vuajnë nga hipertensioni.

Uji hollon kafenë, për shkak të së cilës ngarkesa në zemër dhe enët e gjakut zvogëlohet, ashtu që rreziku i rritjes së presionit reduktohet pothuajse në zero.Related posts
Shëndetësia

Fruti ideal për t’u ngrënë në mëngjes

Shëndetësia

Uria në mes të natës, arsyet pse ndodh

Shëndetësia

Katër arsye të rëndësishme përse duhet t’i konsumoni rregullisht lajthitë

Shëndetësia

A mund të përkeqësohen aknet nga konsumi i agrumeve?