Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Lajme

Habit qeveria Rama: Kush ka më shumë se një partnerë, dënohet deri në 3 vite burg

Ministria e Drejtësisë po harton Kodin e ri Penal. Nisma do të paraqitet për miratim në Kuvend.

Por ky Kod i ri Penal parashikon kriminalizimin e bigamisë që do të thotë kush ka dy gra në të njejtën kohë do të dënohet deri në 4 vite burg.

Jo vetëm kaq, neni i ri dënon edhe ata që kanë dashnor apo dashnore.

Pra, kush bashkëjeton më shumë se sa me një grua apo një burrë, do të dënohet deri në 3 vite burg.

Nëse një vajzë apo grua ka dy partnerë do të dënohet dhe anasjelltas, nëse një burrë ka dy partnere ose më shumë do të dënohet me 3 vite burg.

Në ligj i tillë nuk ekzistonte as në monizëm. Nuk kishte burg, por i akuzuari e kalonte me një vëretje.

Mbete për t’u parë nëse Kuvendi do ta miraojë këtë nen, kur të votojë Kodin e ri Penal.

Related posts
Lajme

Ambasadori suedez në familjen e Liridonës: Përshëndes reagimin e shpejtë të Policisë dhe Prokurorisë së Kosovës

Lajme

Babai i Marigona Osmanit: Dardan Krivaça na kërcënoi nga burgu

Lajme

​Përfundon bastisja në argjendarinë në Prishtinë

Lajme

​Kryeministri Kurti mirëpriti përfaqësuesit e partive politike shqiptare të Luginës së Preshevës