Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lajme

“Kosova nuk mund të bëjë vetëvrasje politike, madje as për partnerët”, Gërvalla sqaron deklaratën e saj

Ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla ka sqaruar deklaratën e saj se “Kosova nuk mund të bëjë vetëvrasje politike, madje as për partnerët”, të cilën e ka dhënë gjatë një interviste për “Der Standard”.

Ajo tha se kjo deklaratë i është dedikuar një publiku gjermano folës, ndërsa është e vetëdijshme se në Kosovë mund të tingëllojë pak e ashpër.

“Citati është “nuk mund të bëjë vetëvrasje politike, madje as për partnerët”. Është një intervistë e cila i dedikohet një publiku gjermano folës, në mënyrën dhe në gjuhën me të cilën shkruajnë dhe shërbehen mediat gjermano folesë. Unë e kuptojë që një gjuhë e tillë në Kosovë mund të tingëllojë pak e ashpër, por Kosova e ka synimin e forcimit të shtetësisë së saj, e sundimit të ligjit, e demokratizimit të mëtejshëm të vendit, edhe vetëvrasje politike është të heqësh dorë prej njërës prej këtyre tri parimeve”, tha Gërvalla.

Ajo tha se kjo shprehje nuk i adresohet asnjërit nga partnerët e Kosovës.

“Ajo është më tepër një shprehje e cila nuk i adresohet asnjërit nga partnerët tanë, por do të thotë që ne jemi të sigurt që ajo çfarë ne kemi synim të arrijmë në gjithë vendin tonë, është shumë e rëndësishme sepse duhet të japi sinjalin që fqinji i ynë verior nuk duhet të guxojë as të mendojë që ka të drejtë të ndërhyjë në vendin tonë në mënyrë agresive në të cilën ka ndërhyrë gjatë muajve të kaluar edhe viteve të kaluara”, sqaroi Gërvalla.