Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lajme

Sa trupa ka në Wagner dhe sa në ushtrinë ruse?

Grupi Wagner është një ushtri private mercenarësh që ka luftuar përkrah ushtrisë së rregullt ruse në Ukrainë.

Siç është raportuar, udhëheqësi i tij, Yevgeny Prigozhin, ka bërë thirrje për një rebelim dhe trupat e grupit po shkojnë në veri nëpër Rusi, drejt Moskës.

Grupi vlerësohet të ketë rreth 25,000 ushtarë, një shifër e përdorur nga Prigozhin të premten, raporton BBC.

Në janar, Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar vlerësoi se Grupi Wagner komandonte një maksimum prej 50,000 trupash – megjithatë rreth 20,000 prej tyre thuhet se janë vrarë gjatë luftimeve në Ukrainë.

25,000 trupat e Grupit Wagner krahasohen me rreth 800,000 ushtarë aktivë në ushtrinë ruse.

Forca dikur vlerësohej në më shumë se një milion ushtarë, megjithatë mendohet të ketë pësuar të paktën 220,000 viktima gjatë luftës.

Rusia mendohet të ketë në rezervë edhe 250,000 anëtarë të tjerë të shërbimit.