Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Lajme

Çeku: Vazhdojnë punimet në kullën e Ministerit në Pejë

 
   

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrullah Çeku, ka njoftuar të premten se janë duke vazhduar punimet në kullën e Ministerit në Pejë.

Sipas tij, këto punime po vazhdojnë “me intensitet të lartë”.

“Edhe një monument i rëndësisë së veçantë po merr formë duke shpëtuar nga degradimi”, ka shkruar ai në Facebook.

Kulla e Ministerit e ndërtuar në vitin 1933, paraqet një ekzemplar unik të kullave të kësaj treve. Kulla e Ministerit fillimisht u takonte Bejlerëve, ndërsa më vonë kaloi në pronësinë e Aleksandër Markoviçit, i cili në atë kohë ishte Ministër dhe e udhëhiqte administratën e dhunshme shtetërore.

Posti si personifikim i ministrit të asaj kohe mendohet t’ia ketë dhënë emrin identifikues me të cilin njihet si “Kulla e Ministerit”.

 
 
 
 
 

Related posts
Lajme

Kimete Berisha: I vdekuri duhet të lihet i qetë, së paku 40-të ditë

Lajme

Gashi për Radoiçiqin: Mund të arrestohet në Serbi dhe përmes Interpolit të transferohet në Kosovë

Lajme

Kimete Berisha: I vdekur duhet të lihet i qetë, së paku 40-të ditë

Lajme

“Edhe e pranuat Asociacionin edhe na prishët me amerikanët” – Kërquki gozhdon Mujën e VV’së