Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Lajme

Eksperti i sigurisë: Mbajtjen e armëve, qytetarët e konsiderojnë aset

Eksperti i sigurisë, Nuredin Ibishi numrin e madh të armëmbajtjeve pa leje e lidh me mentalitetin e popullit.

Ky vlerëson se në vendin tonë diçka e tillë konsiderohet aset.

“Tek ne ende nuk është heq mentaliteti për shkak se nuk kemi gëzu pushtet përpara, dhe çdo herë mbajtja e armëve ilegale llogaritet sikur një aset për njerëzit që të vetmbrohen, që ndoshta në të kaluarën ka pasur një arsye, mirëpo tani kur ka një mundësi që të ketë posedim armësh në mënyrë legale, të nxjerr leje i cili i plotëson ato kushte, pse jo mos t’i nënshtrohemi edhe trajnimeve, edhe verifikimeve, dhe njëkohësisht edhe mundësisë për armëbajtje, por jo armëbartje, kjo dallon”, deklaron ai.

Ndryshe, në Kosovë brenda kësaj jave kanë ndodhur tre vrasje në lokale.

Related posts
Lajme

Trupat e terroristëve të vrarë sot iu dorëzohen familjarëve

Lajme

Krasniqi: Hipokrizi dhe tallje me popullin deklaratat e Kurtit se ka rritje ekonomike

Lajme

Rrufeja godet tufën e bagëtive në Gramsh

Lajme

Tre trupat e terroristëve të vrarë sot iu dorëzohen familjarëve