Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Shëndetësia

Keni ënjtje në pjesë të ndryshme të trupit? Atëherë mund të vuani nga kjo sëmundje

Mëlçia është përgjegjëse për më shumë se 500 procese thelbësore trupore. Përpunimi i ushqimit, luftimi i sëmundjeve dhe largimi i helmeve nga gjaku janë disa prej tyre.

Prandaj, nëse mëlçia dëmtohet në çfarëdo mënyre, mund të krijojë probleme serioze. Kur mëlçia ka shumë yndyrë, e cila shpesh shkaktohet nga një dietë e keqe, mbipesha dhe mosstërvitja, zhvillohet sëmundja e mëlçisë yndyrore.

Cirroza është emri i fazës së fundit të sëmundjes së mëlçisë yndyrore. Kjo ndodh pas vitesh dëmtimi të këtij organi, gjë që bën që organi të bëhet me dhëmbëza, me gunga dhe tkurrje.

Cirroza e mëlçisë mund të shkaktojë ënjtje në pesë pjesë të ndryshme të trupit, në këmbë, bark, gishta.

Fryrja e gishtave dhe kur majat e gishtave bëhen më të rrumbullakëta se zakonisht, është një simptomë e cirrozës së mëlçisë. Duhet të konsultoheni menjëherë me një mjek dhe të merrni trajtim në kohë nëse nuk doni që gjendja të përkeqësohet më tepër.

Shpesh, simptomat e sëmundjes së mëlçisë edhe mund të ngatërrohen. Përshembull ënjtja në bark mund të ngatërrohet me fryrje të zakonshme. Nëse nuk trajtohet, një bark i fryrë mund të zhvillohet në kancer.