Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Shëndetësia

Këto dhimbje të kokës nuk duhet t’i injoroni

Ekzistojnë dhjetëra lloje të dhimbjeve të kokës dhe disa janë mjaft të rralla.

Kjo është arsyeja pse ekspertët pretendojnë se çdo lloj dhimbje koke është një rast i veçantë, i cili kërkon të identifikohet një histori e plotë e pacientit.

Sa më shumë tipare që jep dikush për dhimbjen e kokës, aq më e besueshme mund të jetë diagnoza, dhe për këtë arsye edhe trajtimi i saj.

Dhimbje koke për shkak të përpjekjeve të tepërta

– Kjo dhimbje koke ndodh disa minuta pas një sforcimi të rëndë fizik, siç janë ushtrimet, seksi, një teshtimë e madhe ose e qeshura e fortë.

Presioni i lëngut cerebrospinal në tru rritet ndjeshëm, duke rezultuar në një dhimbje koke, e cila zakonisht ulet në disa minuta. Rrallë dhimbja mund të jetë për shkak të një problemi të enëve të gjakut.

Dhimbje koke për shkak të hipertensionit

– Shumë njerëz e kuptojnë që kanë presion të lartë të gjakut për shkak të dhimbjes së fortë të kokës që ndiejnë.

Presioni i lartë i gjakut kufizon rrjedhën e gjakut në tru dhe kështu shkakton dhimbje koke. Kjo lloj dhimbje koke zakonisht është më e keqe në mëngjes dhe zhduket gjatë ditës. Prandaj është e rëndësishme të kontrolloni presionin tuaj të gjakut dhe ta mbani atë në vlera normale.