Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lajme

Petkoviq: Serbët në situatë të vështirë festojnë Vidovdanin, fajtor është ky politikan

Drejtori i Zyrës për Kosovën, Petar Petkoviq, tha sot se “Deklarata e Vidovdanit”, e cila u lexua dje në tubimet në Graçanicë dhe Mitrovicë të Veriut, është një dëshmi e vuajtjeve të serbëve në Kosovë, por edhe shprehje e vendosmërisë së qartë të popullit serb në Kosovë për të mbrojtur të drejtën e tyre për të mbijetuar dhe për të qëndruar në tokën e stërgjyshërve të tyre, për të jetuar në paqe.

Ai vuri në dukje se mesazhi i serbëve nga Kosova dhe Serbia, mbi Vidovdanin, është të ruajnë unitetin, të jenë të fortë në mbrojtjen e të drejtës së tyre për të qëndruar në Kosovë, të ruajnë paqen dhe stabilitetin, por duke shtuar se kjo nuk varet më nga serbët, të cilët, sipas tij, kanë bërë absolutisht gjithçka.

Të gjitha lëvizjet e njëanshme të Albin Kurtit, tha Petkoviq për RTS, janë një tregues i qartë se ai dëshiron gjithçka në kundërshtim me paqen.

Petkoviç tha se fakti që shërbimi përkujtimor nuk do të mbahet në Gazimestan është një mesazh i situatës së vështirë në të cilën serbët jetojnë sot në Kosovë.

Petkoviç uroi festën e Vidovdanit për popullin serb në Kosovë, por edhe për të gjithë popullin serb, duke theksuar se është festa më e rëndësishme kombëtare serbe, e cila është në bazën e qenies serbe, e thurur në identitetin e popullit serb.

“Deklarata e Vidovdanit”, e cila u lexua dje në tubimet në Graçanicë dhe Mitrovicë të Veriut, shpjegoi ai, është një dëshmi e vuajtjeve të serbëve në periudhën e mëparshme, jo vetëm në vitet e fundit, por më konkretisht në muajt e fundit nga terrori dhe zullumi i Kurtit, por edhe një shprehje e vendosmërisë së qartë të popullit serb në Kosovë për të mbrojtur të drejtën e tyre për të mbijetuar dhe për të qëndruar në tokën e stërgjyshit të tyre, për të jetuar në paqe.

“Kur të shikoni se çfarë thotë, do të shihni se përmenden edhe serbët që janë qëlluar që nga fillimi i vitit, gjashtë prej tyre, përfshirë dy fëmijë, përmenden emrat e tetë serbëve të arrestuar, heronjtë tanë që janë krejtësisht të pabazuar në raste të Prishtinës vetëm pse Kurti dëshiron të dëbojë serbët nga Kosova dhe Metohia. Çdo ditë që kalojnë në qendrat e paraburgimit është një hap më tej në procesin e normalizimit. Është e qartë se Kurti nuk dëshiron paqe, por konflikte dhe të shtyjë popullin serb në konflikt me komunitetin ndërkombëtar dhe KFOR-in”, theksoi Petkoviq.