Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lajme

Rezultatet preliminare në Mal të Zi: Shqiptarët me dy deputetë në parlament

Qendra e monitorimit, CEMI ka shpallur rezultatet paraprake të zgjedhjeve parlamentare të mbajtura sot.

Sipas të dhënave paraprake, Aleanca Shqiptare ka fituar 1.3 për qind të votave, gjegjësisht do të përfaqësohet me një deputet në parlamentin malazez. Edhe Forumi Shqiptar ka fituar një mandat në saje të 1.9 për qind të votave.

Ndërkohë, lëvizja që e ka udhëhequr presidenti aktual malazez, Jakov Milatoviq, “Evropa Tani” ka fituar 25.5 për qind të votave, sipas të dhënave paraprake të Qendrës për Monitorim dhe Kërkim (CeMI).

Koalicioni “Së bashku” (DPS-SD-LP-DUA) fitoi 23.2 për qind, , raporton rtcg.

“Për të ardhmen e Malit të Zi” ka fituar 15.5 për qind ndërsa koalicioni “Hrabro se broji” – Demokratët dhe GP URA e Dritan Abazoviqit fitoi 12.5 për qind.

Më poshtë gjenden rezultatet dhe numri i mandateve:

Partia boshnjake – 7 për qind – 6 mandate parlamentare

Në anën e djathtë të botës” (HGI) – 0,5 për qind – një mandat

“Drejtësia për të gjithë” – 2.7 për qind – pa mandat

“Për ty” (PKSH dhe Demos) – 3.5 për qind – tre mandate

Koalicioni Popullor “Složno i dočka” – 1.2 për qind – pa mandat

Aleanca Shqiptare – 1.3 për qind – një mandat

Përmbysje e Lëvizje 1.4 për qind – pa mandat

Lëvizja për ndryshim – 0.7 për qind – pa mandat

“Po. Mund ta bëjmë për Malin e Zi civil” – 0.5 për qind – pa mandat

“Së bashku” (DPS, SD, LP, DUA) – 23,2 për qind – 21 mandate

“Lëvizja Evropa Tani” – 25,5 për qind – 23 mandate

“Për shtëpinë tonë” (SDP) – 2.2 për qind – pa mandat

“Hrabro se broj” (Demokratët dhe URA) – 12,5 për qind – 11 mandate

Për të ardhmen e Malit të Zi” (NSD, DNP, RP) – 15.5 për qind – 14 mandate

Forumi Shqiptar – 1.9 për qind – një mandat.