Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Lajme

Fëmijët në rrjete sociale vetëm me pëlqimin e prindërve

Franca miratoi një projektligj që kërkon që fëmijët nën moshën 15 vjeç të marrin pëlqimin e prindërve për të përdorur platformat e mediave sociale.Anadoly Agency raporton se projektligji kaloi njëzëri në Senat.

Platformat e mediave sociale do të duhet të përdorin një sistem për të verifikuar moshën e përdoruesve dhe nëse të miturit kanë leje nga prindërit e tyre.

Platformat që nuk respektojnë rregullat mund të gjobiten deri në 1 për qind të xhiros së tyre në mbarë botën.

Prindërit do të jenë në gjendje të kërkojnë nga platformat e mediave sociale të pezullojnë llogaritë e fëmijëve të tyre.

Ligji duhet të botohet në Fletoren Zyrtare për të hyrë në fuqi.


Related posts
Lajme

Kimete Berisha: I vdekuri duhet të lihet i qetë, së paku 40-të ditë

Lajme

Gashi për Radoiçiqin: Mund të arrestohet në Serbi dhe përmes Interpolit të transferohet në Kosovë

Lajme

Kimete Berisha: I vdekur duhet të lihet i qetë, së paku 40-të ditë

Lajme

“Edhe e pranuat Asociacionin edhe na prishët me amerikanët” – Kërquki gozhdon Mujën e VV’së