Ads: Abonohu në Digitalb OTT 

Lajme

Berisha: “Srpska” në zgjedhjet e ardhshme do t’i ketë 17 deputetë

 
   

Ish-deputeti i Kuvendit të Kosovës, Veton Berisha, thotë se vendimi i Gjykatës Kushtetuese lidhur me ankesën e tij për orkestrim votash nga Lista Serbe do të ketë pasoja në të ardhmen.

Berisha në një intervistë për Indoks, ka thënë se Lista Serbe në zgjedhjet e ardhshme do të t’i ketë 17 deputetë, e që sipas Berishës ky është “rreziku më i madh” i vendimit të Gjykatës Kushtetuese.

Berisha ishte ankuar në Kushtetuese duke pretenduar se Lista Serbe ka detyruar qytetarët serbë që të votojnë për kanidatin e Romani Iniciativa, për ta bërë një deputet nga ajo parti dhe për ta kontrolluar më pas.

Megjithatë Gjykata Kushtetuese nuk ka marrë vendim në favor të ankesës së Berishës duke konstatuar se vota është e lirë.

 
 
 
 
 

Related posts
Lajme

Përmbytjet në Greqi, dëmet e shkaktuara vlerësohen deri në 5 miliardë euro

Lajme

Osmani: Policia së pari, nëse na sulmon Serbia hynë KFOR-i

Lajme

Rekord në Francë, muaji shtator më i ngrohtë që nga 1900

Lajme

Nga nesër ulen tarifat e roamingut për shërbimet e internetit me vendet e BE-së